Jak mají firmy a jejich HR reagovat, aby uspěly v rychle se měnícím světě, který žádá úplně nové způsoby práce? O tom mluvili účastníci květnové konference HR Know How 2022 v Praze. Onboardio bylo u toho.🙌

Hlavní témata konference? Především moderní metody onboardingu a využití technologií ve vzdělávání a vedení zaměstnanců. Skloňování slova „digitalizace“ ve všech pádech!

Asi víte, že nalodění talentů ani jejich vzdělávání nikdy nebylo snadné. Jak vyplývá z průzkumu, 47 procent HR manažerů uvádí odliv zaměstnanců jako zásadní problém – a snahu o jejich udržení dokonce jako svou hlavní organizační výzvu (zdroj: Workhuman, 2015). A i v příspěvcích na konferenci a v zákulisních debatách zazněly stesky v podobném duchu.

Povedený onboarding jako lék na fluktuaci?💥

Všichni personalisté sní o náboru, který by byl především o uspokojení z přílivu nové energie do firmy. Místo toho zažívají stres a vyčerpávající zátěž. Přitom není důvod dělat to dlouze a složitě, když to jde rychle a efektivně. Prozradíme vám 2 tipy na úspěšný onboarding, které na konferenci zazněly. Významně vám ulehčí život – a s aplikací Onboardio to bude hračka. 👏

💁‍ Buďte s nováčky v kontaktu už před nástupem.

Seznamte je s firmou, její kulturou a procesy, ještě než přijdou první den do práce. Pomůžete jim oprostit se od zbytečného stresu a obav, takže pak rychleji vplují do pracovního procesu.

✍️ Zbavte se administrativy související se vstupními dotazníky.

Nechte si údaje z dotazníku automaticky propsat do pracovní smlouvy a všech dalších formulářů. Pak už stačí jediné: v den nástupu pracovníka je všechny vytisknout.

Do onboardingu se opravdu vyplatí investovat. Dokládají to i čísla. Pokud měli zaměstnanci pozitivní zkušenost s onboardingem, podle studie Society for Human Resource Management (ale i mnoha dalších) se u 69 % z nich zvyšuje pravděpodobnost, že zůstanou pracovat u zaměstnavatele déle než 3 roky.


Díky vhodnému LMS řešení je vzdělávání radost 💡

A pak je tu již v úvodu zmíněné téma vzdělávání. Tady je důležité vybrat vhodné LMS řešení (Learning Management Systém).

Pak už budete jen sklízet plody jeho schopností. LMS je komplexní nástroj, který kromě samotných kurzů nabízí i mnoho nástrojů pro řízení a správu vzdělávání. Co to konkrétně znamená? Personalisté a manažeři mohou zaměstnancům přidělovat kurzy dle potřeby, monitorovat průběh vzdělávání a také mít přehled o tom, které úkoly a kurzy zaměstnanci již splnili.

I v tomto směru vám může pomoci Onboardio ⛵️

🙌 Zpřístupníte vše důležité na jednom místě

Vaši lidé už nemusí nic složitě dohledávat v různých platformách. Návody, pravidla pro čerpání benefitů či dovolených, to vše jim uložíte na jedno místo.


💻 Zpřístupníte kurzy online:

Zaměstnanci mají výukové materiály k dispozici kdykoliv a kdekoliv.

🎉 Zavedete záživnější metodu výuky

Díky prvkům gamifikace bude vzdělání pro zaměstnance zábavnější a nebudou ho brát jen jako nepříjemnou povinností.

💥 Personalizujete vzdělávání:

Pracovníci se mohou vzdělávat individuálně, vlastním tempem a podle svých časových možností. Oproti prezenčním školením či externím kurzům je to velké plus.

Vplujte do světa, kde můžete trávit více času s lidmi namísto zbytečnými složitostmi!

Začít na 30 dní ZDARMA