Snad každá česká firma dnes řeší, jak zefektivnit svůj provoz a ušetřit na nákladech. Přitom mnohé podniky často zbytečně přicházejí o zaměstnance, a tak musí pořád dokola rozjíždět finančně i kapacitně náročné náborové kolečko.🤯

Nemusí to být, máme lepší řešení.
🙌

Znáte to sami. Oslovíte uchazeče. Jste šťastní jak blechy, že jste na liduprázdném trhu práce našli ideálního člověka. Rozhodnete se ho přijmout. Uvítáte ho a zaškolíte. 📙 Chvíli to trvá, než se dotyčný v novém zaměstnání zaběhne, všechno se naučí a začne být efektivní. Happy end?

Možná ano, možná ne. Co když si to ještě ve zkušební době rozmyslí a odejde? Jímá vás závrať při představě té zbytečně investované energie, peněz i času, zvlášť v době, kdy se všude šetří, jak jen to jde.


Z průzkumu LMC vyplynulo, že 66 % zaměstnanců zažilo onboarding ve stylu „vítej a plav“.

Respondenti z řad lidí, kteří si našli práci přes Jobs.cz a Prace.cz, uvedli, že neprošli žádným zaškolením, maximálně od nových kolegů. A představte si, že až 31 % lidí opustí práci během prvního půlroku, a to právě kvůli špatnému onboardingu. 🤐


Jak udržet zaměstnance na palubě?🙏

Vynaložte odpovídající péči a pozornost, aby zaměstnanec neztratil motivaci a udrželi jste ho na palubě. Říkáte si, že to nejde, protože nemáte kdy – ze všech stran se na vás valí HR agenda?

Východisko existuje – Onboardio, flexibilní nástroj, se kterým snadno nalodíte a udržíte nadšený tým na vaší firemní palubě. Jak?

  • Hiring, onboarding i rozvoj zaměstnanců máte v jediné přehledné webové aplikaci. 
  • Automatizace za vás vyřeší většinu administrativy. 🤖
  • Nastavení adaptačního plánu usnadní hotové šablony od HR expertů. ✍️
  • Onboardio snadno propojíte s dalšími HR nástroji.

S Onboardio budete trávit méně času administrativou a získáte více sil na rozvoj produktivnějšího, šťastnějšího a loajálnějšího týmu. Ze své pozice HR tak můžete přispět k vyšší konkurenceschopnosti vaší firmy, zvlášť v dnešní náročné době. 👏

Z průzkumů Clickboarding vyplývá, že se vám bohatě vyplatí každá hodina, kterou investujete do onboardingu. Nejlepších výsledků přitom dosahuje dobře zorganizovaný onboarding, který se zaměřuje na lidi a firemní kulturu, ne na papírování.


Vyzkoušejte Onboardio zdarma 💡

Že se všude omezují budgety a nemůžete si dovolit další nástroj? Spočítejte si na jednoduché kalkulačce, o kolik peněz ročně připraví vaši firmu neefektivní hiring a onboarding. Možná vás překvapí, že například firma se 100 zaměstnanci, která ročně nabírá v průměru 24 lidí, může ročně ušetřit 31 % nákladů na nábor a onboarding.







Ušetříte Kč měsíčně

Úspora na inzerci (-31%)
Úspora na školení, pronájmu kanceláří apod. (-31%)
Ušlý zisk za volné pozice (-31%)
Náklady na Onboardio-
Celková úspora měsíčně


Začít na 30 dní ZDARMA