Seznamy, výkazy, dokumenty všeho druhu. Neustále balancujete na hoře papírů a vaší hlavní starostí je, aby vás nezavalila. Chtěli jste být personalisté, abyste se mohli věnovat lidem, teď si ale připadáte spíš jako administrativní síly. Co s tím?

Proces náboru je dnes bohužel pevně spjatý s vyřizováním hromady lejster. Třídění životopisů, studium motivačních dopisů, obstarávání referencí, komunikace s uchazeči, výměna e-mailů s odpovědnými lidmi ve firmě. To všechno je na vás. A ještě máte v popisu práce pořizovat záznamy o průběhu náboru a též o jednotlivých úkolech s tím spojených. Dodržování zásad GDPR a platné legislativy vám práci taky zrovna neusnadňuje.

Uchazeči mají přednost

Je to nekonečná lavina administrativních povinností, protože nábor je kontinuální záležitost, která nikdy nekončí. Tedy dokud neskončí samotná firma. A to asi není řešení, po jakém byste toužili. Nejde jen o to, že vás papírování nebaví. Podstatné je, že vás obírá o drahocenný čas, který byste jinak mohli věnovat uchazečům. Potřebujete přece najít ty nejlepší zaměstnance, jestli má vaše firma prosperovat. A to je zodpovědná práce, která chce čas.

Takže co s tím? Chce to osekat nepříjemnou rutinu na minimum a vůbec nejlíp ji delegovat na někoho jiného. Tedy spíš na „něco“ jiného.

„83 procent náborářů uvádí, že přechod na softwarovou náborovou aplikaci ATS (Applicant tracking systém) zásadně zrychlil náborový proces v jejich firmě“

(Zdroj: Recruitment strategies report, GetApp 2017)

„78 procent navíc tvrdí, že se díky aplikaci také zvýšila kvalita přijatých uchazečů”.

(Zdroj: Work Institute)

Ideálním pomocníkem je tedy chytrý software. Vyzkoušejte Onboardio. Překvapí vás, jak jednoduché to může být! V aplikaci vše uvidíte na jedné ose a budete mít tedy celý proces náboru jako na dlani.

S Onboardio nalodíte talenty s lehkostí

Nebudete ztrácet čas přípravou a správou inzerátů. Aplikace umí ukládat šablony inzerátů a při použití je pravidelně aktualizuje. Odpovědi uchazečů ze všech pracovních portálů vám pak nabídne přehledně na jednom místě.


Jakmile se odpověď objeví ve vaší poštovní schránce, CV AI parser, chytrý algoritmus pro čtení CV, ve vteřině propíše do Onboardia základní údaje a data. K uchazeči si také můžete přidat vlastní štítky, zkušenosti a poznámky. Už žádné dohledávání informací v CV dokumentech nebo mailech. Zajímavé uchazeče si pošlete do dalšího kola, ty nezajímavé můžete hromadně označit a odeslat jim zamítací zprávu. Odpovědi uchazečům si lze zformulovat předem a uložit si je jako šablony. Opakované používání vám uspoří ještě víc času.

Nebojte se, že čas vynaložený na papírování vám sebere boj s technologií. Aplikace je jednoduchá, přehledná, se zcela intuitivním ovládáním. A přenést do ní proces náboru je hračka.