Dnes už nejde o to, jestli digitalizace v HR ano, nebo ne. Hlavní otázka je kdy a jak. Věřte, že rychlovlak se neblíží k nádraží, on už čeká u nástupiště. Jestli chcete, aby byla vaše firma i nadále úspěšná a konkurenceschopná, neměli byste ho zmeškat. Nastoupíte? Digitální onboarding vám ulehčí život.

Excel je báječný pomocník, ale v roli hlavního asistenta pro správu náboru končí. Stejně jako dříve skončil šanon. Klidně při práci dál používejte lejstra a excelové tabulky, ale rozhodující část své agendy můžete svěřit chytré aplikaci. Pomůže vám snadněji nabírat nové talenty, trávit víc času s lidmi a méně se zbytečnými složitostmi.

Věřte, že argumenty typu: je to moc složité, mně to vždycky nejlíp fungovalo takhle nebo nejsem technický typ znamenají strkání hlavy do písku a pokus o únik před nevyhnutelným. Ze statistiky na LinkedInu vyplývá, že pouze 30 procent firem je schopno obsadit nově vypsanou pracovní pozici během prvního měsíce. S náborem je totiž spojeno spoustu repetitivní, často zbytečné administrativy.

Digi hiring a onboarding pracuje za vás


Covid nám změnil život. Nemůžeme se tolik osobně setkávat a jsme nuceni hledat online alternativy. Každá krize však v sobě ukrývá příležitost – v případě personalistů jde o šanci ulehčit si práci díky digitalizaci. Ta urychluje vývoj řešení, jež navzdory covidu zjednodušují a zpříjemňují hiring a onboarding jak pro personalisty, tak pro získané talenty.

Také my v Onboardio personalistům maximálně zjednodušujeme nábor a onboarding talentů. Díky sjednocení roztříštěných procesů do jednoduchého a efektivního systému:

… ušetříte čas;

Nebudete při hledání konkrétních dat zběsile překliklávat z e-mailu do wordového dokumentu, odtud do excelové tabulky a zase zpátky, abyste zjistili, že lejstro leží před vámi na stole. V digitálním světě budete vždy vědět, kde máte hledat.

… zbavíte se otravné rutiny;

Nebudete muset ručně odepisovat každému uchazeči, který se nehodí na pozici. Stačí si v Onboardiu hromadně označit uchazeče, které chcete zamítnout, napsat text zamítací zprávy a Onboardio zprávu rozešle za vás. Každému z označných uchazečů samozřejmě přijde separátní e-mail. Text zprávy si navíc můžete uložit jako šablonu a příště si tak ušetřit ještě více času.

… neprošvihnete důležité termíny;

Všechny HR procesy budou transparentnější a přehlednější, takže nezapomenete na schůzku se uchazečem ani na meeting s novým zaměstnancem.

… budete flexibilní.

Protože budete mít všechny dokumenty v elektronické verzi a data budou přístupná na dálku, můžete vy i vaši lidé pracovat odkudkoliv, aniž by to ubíralo na efektivitě.